Milieu

Nederlandse evenementen worden steeds groter waardoor er de ecologische voetafdruk steeds groter word. Denk hierbij aan het energiegebruik ter plekke, het reizen van bezoeker, het reizen van artiesten, catering, hotels, materialen als heftrucks en afval en natuurlijk het transport van alle materialen om het festival te kunnen bouwen.

Bij 123Floorrent zijn proberen we alles op alles te zetten om ervoor te zorgen dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft zodat we in de toekomst ook nog de vetste festivals kunnen bouwen in de bossen, op een groen grasveld of op het strand.


Recycle logo

Duurzame producten

Grondstoffen
Alle producten bij 123Floorrent zijn gerecycled of volledig recyclebaar. Zo is onze remopla gemaakt van gerecycled kabelgranulaat dat vervolgens tegen elkaar geperst is.
De andere kunststoffen vloeren zijn gemaakt van puur HDPE kunststof wat volledig recyclebaar is.
De houten vlonders die versleten zijn of kapot gaan worden gerepareerd. Alle versleten of kapotte planken worden vervolgens bewaard. Deze gaan als er voldoende voorraad is naar een bedrijf dat er schuttingen van maakt waardoor ze een nieuw leven krijgen en worden hergebruikt.

CO2 opslag
Wij hebben ongeveer 725m3 volume aan houten vlonders waarmee wij slaan daarmee meer dan 450.000 kg CO2 op. Dit Compenseert maar liefst 3.793.084 km aan uitlaatgassen van een auto!

Wagenpark

Voor onze transportbewegingen hebben wij de bewuste keuze gemaakt om onze voertuigen uit te voeren met de laatste nieuwe Euro 6 motoren. Zo kunnen wij alle klanten bezoeken en leveren omdat wij tot elk milieuzone toegang hebben met onze moderne voertuigen.

123Floorrent rijdt uitsluitend met voertuigen met een Euro6 classificering. De reden dat we dat doen is omdat we op die manier ook in milieuzone ‘s kunnen leveren. 123Floorrent beschikt over een werfheftruck, Manitou scopic, bestelauto, werkbus en een vrachtwagen welke allemaal op biodiesel rijden uit onze eigen benzinepomp op de zaak om extra kilometers naar het pompstation te voorkomen.

Energie-Neutrale huisvesting

Sinds december 2019 zit ons hoofdkantoor in een gloednieuw pand. Dit pand is compleet energieneutraal gebouwd. Zo zitten er meer dan 20 warmtebronnen in de grond, is er een waterput en liggen er meer dan 850 zonnepanelen op het dak.

Door alle voorzieningen kunnen we zelfs genoeg terug leveren aan het net genoeg voor het stroomgebruik van ongeveer 80 huishoudens per jaar. In dit pand zijn Van Ham Tenten & podia en 123Floorrent gevestigd. Daarnaast zijn er nog verschillende flexplekken die in te huur zijn.